Hönsnätet

              - en kulturförening för kvinnor

Sanna Olsson, dansare

Pärlhöna 2013

Sanna tränade rytmisk gymnastik i Landskrona tills hon kom in på danslinjen vid Nicolaiskolan i Helsingborg. 

- Det var grymt kul, vad hade jag gjort på gymnastiken i tio år när jag egentligen hade kunnat dansa!? Gymnasietiden var den bästa starten i danslivet jag hade kunnat få. En trygg atmosfär att få analysera i fred i.

 

Efter gymnasiet sökte hon till Balettakademien i Stockholm och kom in på den förberedande ettåriga linjen. Det var under det här året som hon förstod att dans är konst, inte träning.


- Jag tyckte att dansen hade blivit lite platt innan jag träffade honom. Men då öppnades tusen nya dörrar, shit vad många möjligheter det finns, det här tar aldrig slut.

Efter året i Stockholm sökte hon och kom in på en skola i Munchen. I den staden träffade hon också en person som gick på Akademie der Kunste i Munchen, som lärde henne att fokusera på det konstnärliga i dansen.


Väl tillbaka i Sverige har Sanna jobbat som balettlärare på sin gamla gymnastikförening och på Sundsgårdens folkhögskola i Helsingborg. Det senaste året har hon tillbringat i Visby, där hon går ytterligare en dansutbildning. 


- Nu vill jag bara ut i livet, göra föreställningar, stora och små, få ut mina visioner, mina idéer och dansa, dansa, dansa. Jag är hungrig på livet och möjligheterna känns oändliga!

Nästa stopp är Malmö om inte livet placerar mig någon annanstans.